Athene autoverhuur

Auto huren Athene? Rij met een huurauto naar de Akropolis of de tempel van de olympische Zeus! Je kan ook naar het nationaal archeologisch museum! Wil je anders een kijkje nemen in het oude en nieuwe olympisch stadion van Griekenland? Een auto huren in Athene is zeker een aanrader!

EasyTerra

7 Reviews

EasyTerra Autohuur - Vergelijk de prijzen van autoverhuur wereldwijd

EasyTerra Autohuur vergelijkt wereldwijd de tarieven van autoverhuur, o.a. in Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal. Nergens goedkoper!

Lees verder »

Auto huren Athene is eenvoudig en goedkoop!

Rond 3500 voor Christus vestigden de eerste mensen zich op de heuvel waarop nu de Akropolis staat. Zo oud is Athene. Toen waren er nog geen auto’s, maar tegenwoordig is Athene een moderne grote stad. Het is een van de grootste van Europa met ruim 3 miljoen inwoners. 

Athene is een ideale bestemming voor een stedentrip en je kunt dan prima gebruik maken van het openbaar vervoer. Wil je echter net wat meer comfort en een airco om de hitte en de smog in Athene te kunnen weerstaan, dan moet je er een auto huren.

Door een auto te huren bezoek je de vele bezienswaardigheden nog sneller. De Akropolis is de berg boven Athene waarop de ruïnes van diverse klassieke gebouwen te zien zijn. Het Parthenon, de tempel met de zuilen, is wellicht het bekendst. Het is erg indrukwekkend om daar heen te rijden. Om er te komen kun je een auto huren in Athene.

Hoe is het om in Athene een auto te huren en er te rijden? 

Volgens sommigen is het verkeer in Athene ’s nachts net zo druk als overdag. Het verkeer raast voortdurend voorbij. Het verkeer heeft helaas een aantal negatieve effecten op de stad Athene. Zo zorgt het voor lawaai en voor luchtvervuiling. In 1995 is het verkeer in Athene als gevolg van de hoge concentratie smog zelfs even stilgelegd. Vanaf 2025 zal men echter geen dieselwagens meer toelaten in de stad en wordt het een stukje schoner.

Toch is het verstandig om een auto te huren in Athene wanneer je er bent. Je kunt dat beter doen dan je te voet in het verkeer begeven. Omdat er door de drukte altijd kans is op het rijden van een schade, is het verstandig om vooraf goed je huurcontract door te nemen. Op deze website vind je tips over het huren van een auto in een stad als Athene. Je kunt de aanbieders van huurauto’s in Athene hier ook goed met elkaar vergelijken.

Boek nu direct je huurauto in Athene!