8 tips bij het auto huren in het buitenland

8 tips bij het auto huren in het buitenland

11 september 2018

8 tips bij het auto huren in het buitenland

Het is zo aanlokkelijk: Op vakantie een auto huren en op eigen houtje de omgeving verkennen. Die vrijheid is heerlijk. Je moet wel op een aantal belangrijke zaken letten wanneer je een auto huurt in het buitenland. Wij hebben een checklist samengesteld zodat jij straks onbezorgd de weg op gaat.

Tip 1: Heb je een aparte autoverzekering afgesloten?

Wist je dat een huurauto in het buitenland niet onder de dekking van je Nederlandse autoverzekering valt? Ook door je reisverzekering wordt een gehuurde auto niet gedekt. Je moet dus een aparte autoverzekering afsluiten bij het verhuurbedrijf.

Tip 2: Heb je de juiste dekking?

De meeste autoverhuurbedrijven bieden een allrisk autoverzekering, maar de voorwaarden verschillen per land en per verhuurder. Controleer deze dus goed om te zorgen dat je de juiste dekking hebt. Twijfel je of is er iets onduidelijk? Vraag het na bij je huurbedrijf.

Tip 3: Is het gunstig om je eigen risico af te kopen?

De verhuurder rekent vaak een hoog eigen risico. Meestal is het mogelijk om dit van tevoren af te kopen. Je betaalt dan wel een hogere premie. Het is verstandig je eigen risico af te kopen wanneer de kosten hiervoor lager zijn dan het eigen risico.

Tip 4: Is pechhulp uitgesloten?

Vaak valt pechhulp niet binnen de dekking van de autoverzekering van een huurauto. Meestal kun je dit aanvullend verzekeren bij het afsluiten van de autoverzekering voor je huurauto.

Tip 5: In welk gebied mag je met je huurauto rijden?

Het lijkt voor de hand liggend, maar zo gek is deze vraag nog niet. In Australië mag je bijvoorbeeld op sommige wegen alleen met een 4x4 rijden. Ook mag je in veel gevallen met je huurauto niet de grens over. Dan wordt die roadtrip door Scandinavië toch lastig. Vraag het na bij je huurbedrijf.

Tip 6: Krijg ik te maken met milieustickers of tolwegen?

Veel landen hebben milieuzones waarvoor je een vignet of een milieusticker nodig hebt. Voorkom hoge boetes en zorg dat je deze op tijd aanschaft, als dat nodig is.

Tip 7: Moet je een extra bestuurder bijboeken?

Als je lange stukken gaat rijden, is het fijn om van bestuurder te kunnen wisselen. Vergeet niet de extra bestuurder(s) door te geven aan het verhuurbedrijf, anders dekt de verzekering de schade niet. Het kan zijn dat je hiervoor een klein bedrag per dag bij moet betalen.

Tip 8: Zit je vast aan een maximaal aantal kilometers?

Sommige verhuurbedrijven stellen per dag een maximaal aantal kilometers vast. Rijd je meer, dan moet je bijbetalen per kilometer. Dit is meestal een gemiddelde voor de gehele huurperiode.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden