Salzburg

huur je auto in salzburg oostenrijk

Een auto huren in Salzburg is een aanrader! Je vindt namelijk veel bezienswaardigheden in deze stad! Neem een kijkje bij de Dom van Salzburg of bij het geboortehuis Mozart. Of wil je liever naar Hohensalzburg met de kabelbaan? Dit is een van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa! Als je genoeg hebt van Salzburg, dan is er in de omgeving ook veel te zien! In het oosten is het landschap van de streek Salzkammergut gevuld met bergen en meren. Verder kan je Oostenrijk uitrijden en naar Duitsland gaan, in Berchtesgarden kan je het zomerverblijf van Hitler bezoeken. 

EasyTerra

8 Reviews

EasyTerra Autohuur - Vergelijk de prijzen van autoverhuur wereldwijd

EasyTerra Autohuur vergelijkt wereldwijd de tarieven van autoverhuur, o.a. in Spanje, Italië, Frankrijk en Portugal. Nergens goedkoper!

Lees verder »

De prachtige stad Salzburg

Salzburg is een uiterst sfeervolle stad. De binnenstad is als volledig gebied opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De gebouwen die je vindt in Salzburg, hebben een weelderige uitstraling. Barok noemen ze die bouwstijl. Ze zorgen voor een authentieke sfeer van vele jaren terug. Ook vind je in Salzburg veel mooie tuinen waar je heerlijk doorheen kunt struinen.

huurauto.com oostenrijk

Salzburg is bekend als de geboortestad van de beroemdste componist aller tijden, Mozart. Je kunt je dan meteen een beeld schetsen van de sfeer die de stad uitstraalt. Je vindt daar ook heel veel souvenirs die vrijwel allemaal met Mozart te maken hebben en zijn afbeelding dragen.

Maar ook buiten Salzburg is er het nodige te zien. En daar kun je van genieten door in Salzburg een auto te huren. Salzburg zelf ligt aan de voet van de alpen en door een auto te huren trek je gewoon die Alpen in.

Wat kan je doen in de omgeving van Salzburg?

Salzburg heeft op zich een heerlijk klimaat, maar aan de noordkant van de Alpen valt toch vaak wat meer regen dan aan de zuidkant, de kant van Italië en Slovenië. De hoogste pieken van Oostenrijk bevinden zich in het midden van de Alpen. Wist je dat het maar zo’n 130 kilometer is vanuit Salzburg om door een lange tunnel onder die hoge bergen door te rijden? Door een auto te huren kun je dus aan een regenachtige dag in Salzburg in ruim een uur rijden zo ontsnappen. Je komt dan in Karinthië in Oostenrijk. Ook al zo’n mooi gebied. En daar schijnt de zon meestal volop. 

kasteel in barokstijl auto huren

Wanneer je niet met eigen vervoer naar Salzburg afreist, dan ben je daar natuurlijk in eerste instantie niet mobiel. Je kunt er dan prima een auto huren om meer van de stad en het land te zien. Het huren van een auto in Salzburg kun je het beste starten op deze website. Daar vind je de verschillende verhuurders die in Salzburg qua autoverhuur actief zijn. De reviews helpen je bij het maken van een goede keuze en je kunt via de website van de aanbieder van jouw keuze, direct je huurauto boeken.

Zo simpel kan het huren van een auto in Salzburg zijn!